MOT til å GLEDE-dagen ved ungdomsskolen hadde høy kjendisfaktor. To ganger Andreas med henholdsvis Skår Bjørnstad og Ygre Wiig til etternavn. Arrangementet ble toppet med å utnevne toppsvømmeren til lokal MOT-ambassadør for Svelvik ungdomsskole.

MOT_PaneletBILDE: Fra venstre: MOT-coach Rune Hjelm-Pedersen og Merete Røv, ungmotivator Madelen Bråthen og Gudrun Anita Holm Eriksdottir, svømmer Andreas S. Bjørnstad, ungmotivator Even Justad og tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiik.

Elevene ved Svelvik ungdomsskole satt forventningsfulle i salen og visste ikke helt hva som skulle skje. De visste bare at det skulle handle om livsmestringsprogrammet MOT.

Volumet var på full styrke da video fra svømmekonkurransen i Paralympics i Rio rullet over skjermen. Vi ser at Svelviks egen yndling slår hånda i basengkanten som nr. 3, og sikrere seg bronsemedalje. Dette skjedde i 2016 og siden har Bjørnstad mottatt en rekker medaljer både i VM og EM samt utmerkelser og priser  Den siste var Buskerud idrettspris.

Resten av filmen viser en snowboardkjører på tur nedover stupbratte fjellsider og i luftige svev i X-Games-konkurranser.

Lerretet rulles opp og bak det drar elevene kjensel på svømmeren Andreas Skår Bjørnstad og en person til. Et sus går gjennom salen, det er snøbrettkjører og X-games vinner Andreas Ygre Wiig. Tre UngMOTivatorer sitter i panelet klar med spørsmål til idrettsstjernene.

MOT var innfallsvinkel på de fleste spørsmål. MOT til å gjøre det du brenner for. MOT til å si nei når venner og skolekamerater skal på fest, var noe begge MOT-ambasadørene kjente seg igjen i. Begge var klare på at du kan ikke få med deg alt, og toppidrett betyr at du må prioritere.  

Sanger Anea Ebbestad

BILDE: Anea Ebbestad viste også MOT, hun underholdt med vakker sang.

Utnevnt til lokal MOT-ambassadør

Wiig har vært MOT-ambassadør i mange år. Nå har Andreas S. Bjørnstad undertegnet papirene og med det kan han smykke seg med tittelen lokal MOT-ambassadør. 

BILDE: Andreas S. Bjørnstad undertegner kontrakten. 

Rektor Kirsten Johnsrud er veldig fornøyd med at hun har sikret seg Bjørnstad som lokal MOT-ambassadør.

-       Et ærefult oppdrag, sier en av verdens beste svømmere.

Å være lokal MOT-ambassadør innebærer å stille på arrangement og synliggjøre MOT.

BILDE:  I Svelvik avsluttes alle MOT-økter med to klapp og jubel.