I dag kl. 12 klippet ordfører Andreas Muri snoren til Svelviks nye møtested. ByLab’en i Storgaten 53.

Det var mange frammøtte som ønsket å vite litt mer om hva ByLab er for noe.

-          Dette er en teststasjon for det nye Byhuset i Svelvik.  Med ByLaben håper vi å skape en ny møteplass mellom lag, foreninger, næringsliv og kommune. En plass hvor gode ideer spirer og nye måter å samarbeide på blir til. Et sted hvor vi møtes som likeverdige partnere til det beste for Svelviksamfunnet, sa ordfører Andreas Muri.

Saken fortsetter under bildet.Ordfører: Foto: Wenche Kittelsen

Bilde: Ordfører Andreas Muri klipper snoren og ByLab er offisielt åpnet. Foto: Wenche Kittelsen.

Han sa at kommunestyret har store ambisjoner på Svelviks vegne. Som å skape et levende og attraktivt sentrum. Og en lokaldemokratisk arena hvor det er lett å engasjere seg og gøy å delta.

-          Jeg håper at vi med med ByLaben, og etter hvert med det nye Byhuset gjør oss nyttige erfaringer som vi kan ta med oss inn i ny kommune, sa ordføreren og han legger til at han selv vil bli å treffe på Bylab’en fra tid til annen.

Det ble trangt om plassen da alle skulle inn og se på de nye lokalene. Nyoppusset og kanskje ikke akkurat noe du forbinder med kommunale lokaler møtte de frammøtte. Varme boller og kaffe var godt på denne kalde aprildagen.

Praten gikk lystig og Svelvik handelsestand og noen fra kulturavdelingen hadde sitt første møte i de nye lokalene.

Det vanket blomster fra Jensen Eiendomsutvikling og Kristin Lier Jensen oppfordret folk til å skape liv i Svelvik sentrum.

Åpningstidene for ByLab vil være tirsdag – fredag fra kl. 12 – 18 og lørdager fra kl. 11 – 14. (mandager er stengt).

-          Alle er velkomne innom, avsluttet Eirin Nygård.

Åpning av ByLab