Ordfører og rådmann i Svelvik kommune var på ByLab. Der hadde de en prat med innbyggere om stort og smått rund kommunesammenslåing.

BILDE: Rådmann Hans-Petter Christensen og ordfører Andreas Muri satt klare torsdag kveld for å svare på spørsmål fra innbyggerne.

På ByLab blafret telysene og det luktet godt av nytraktet kaffe. Stemning var hyggelig da store og små saker ble debattert.

- Blir det luket oftere i Svelvik sentrum etter at vi går inn i ny kommune? Det var det en dame som lurte på.

Hun mente at i Drammen sentrum var det penere enn i Svelvik sentrum hva luking angikk.

Nytt ordførerkjede

Noen mente at nytt ordførerkjede måtte det ikke brukes penger på. Vi kan sette samme de tre som er, med en bit av hver. Det er «høl i hue» å bruke penger på å lage nytt ble det sagt.
Forslag om en annen løsning kom raskt. Ordførerkjedet kunne brukes på samme måten som armbånd med sjarms. Da kan det bare hektes på et nytt merke, etter hvert som kommunene slår seg sammen. Det ble latter, og den gode stemningen forsterket seg.

- Det nye kommunevåpene har vel vært en av de tingene som har skapt mest diskusjon, sier Andreas Muri.

En innbygger mente at ordførerkjedet ikke var viktig. Det vi innbyggere vil betale for er rent vann, og den type tjenester, nytt ordførerkjede er ikke jeg villig til å betale for, sier damen som ville være anonym.

Hva med eiendomsskatt? Kommer den tilbake?

- Høyre og Arbeiderpartiet gikk til valg på at eiendomsskatten skulle ligge de fire neste årene. Nå er det slik at det nye kommunestyret selv bestemmer. Sånn er politikken, svarer Muri. Men, legger til at det ikke finnes signaler om annet.

Ordfører fikk spørsmål om han følte at vi var klare for nye Drammen.

- Jeg hadde vært langt mer bekymret om Svelvik skulle stå alene etter 2020, sier han og legger til at han gikk til valg på at Svelvik kommune skulle bli en del av nye Drammen. Så jeg positiv og veldig klar for Drammen, sier han.

Det er kanskje ikke så mye som endres for folk flest. Vi kommer til å si at vi bor i Svelvik også etter 1. januar. Vi skal ikke kalle oss noe annet enn vi har gjort så lenge Svelvik har bestått, men kommunen vi skal tilhøre skal hete Drammen.