Det er masse engasjement rundt om i landet for å rydde strender og havet for plast og søppel. Svelvik har en kystlinje som smyger seg langs hele kommunen. Derfor ligger det et ekstra ansvar på oss. Vi vet det er et engasjement i Svelvik, og mange har allerede begynt dugnaden.

Vårdugnad

Ta initiativ og inviter naboer og venner til en dugnad på stranda i ditt nærmiljø. La det blir en hyggelig greie dere gjør sammen. I løpet av vinteren har det drevet i land plast og skrot. Tar vi et tak nå blir det hyggelig å bruke stranda når temperaturen innbyr til strandliv og bading.  Kommunen stiller med hansker og søppelsekker.

Saken fortsetter under bildet.

Søppel

BILDE: Søppel som ble plukket opp av en kajakkpadler på en liten tur i Drammensfjorden.

Registrer

På denne websiden kan du registrere hvor du har samlet inn søppel eller maritimt avfall. Da vil enten Skjærgårdstjenesten eller kommunen hente det.

Registrer dine funn her.

Program for Svelvik

Dere kan hente sekker og hansker på ByLab i sentrum. Vi har åpent på kvelder og lørdager.

Plastavfall det største problemet

Marin forsøpling omfatter både avfall i strandsonen og i havet. Det kan være alt fra plastflasker, sigarettsneiper og Q-tips, til isopor, tau og fiskegarn. Avfallet vi ser i strandsonen er bare en liten del av den totale mengden. Omlag 70% synker til bunns.

La oss samles til dugnad!