Nyplukkede jordbær fra Berger, litt spruddel i glasset og nydelig vær ble en fin ramme rundt sesongåpningen av Fossekleiva kultursenter i dag.

Franzisca Aarflot og Hanne Synnøve Østerud, daglige ledere for henholdsvis Fossekleiva kultursenter og Berger museum, ønsket velkommen og presenterte kunstnere og Produksjon som året utstilling heter.

Fossegrimen dominerte scenen der han glitret som sjøen og tok farger fra omgivelsene. Fossegrimen er fire meter høy og er dekket av titusener små speilbiter i ulike farger, og er i seg selv verd et besøk. Det er Kim Bergsagel og Symon Macintyre som deltar på utstillingen med denne figuren.

 Fossegrimen

Inger Garborg Amundsens sanserom appellerte til publikum. Det gikk ikke lang tid før både liten og stor krabbet rundt og sanset i det hvite omgivelsene.

Berit Myrvolls malerier var utstilt i Prøvesalen. Kikki Hovland hadde med sitt kamera fanget tvillingfabrikken på Berger fra innsiden. Dette og resten av utstillingen kan ses fram til 13. august.

Ordfører Andreas Muri fortalte at Svelvik kommune står ved en viktig satsning i Fossekleiva, som blir mer og mer synlig.
- Vi tenker langsiktig, sa ordføreren, som også nevnte at Fossekleiva skal bli synlig i sentrum gjennom å bidra til prosjekter også utenfor fabrikkveggene.

Det skal blant annet skje gjennom deltakelse i et endringsrom og aktivitetsvegg på sykehjemmet. I tillegg blir det midtsommerkonsert på samme sted.

Folk minglet og koste seg før konserten med Mugetuft og Runi Langums stunt-tegning ved fossen.

Programmet var spekket i Fossekleiva i dag og blir det utover sommeren også. Se Fossekleiva.no