På FN’s frivillighetsdag den 5. desember ble Svelviks 1. Frivillighetspris delt ut. Styreleder Arvid Askø sto for utdelingen av prisen som ble opprettet i april 2017.

Duncan Balcon

BILDET: En blid og overrasket Duncan Balcon fikk ikke bare Svelviks 1. Frivillighetspris, men også en hel eske med tursjokolade.

- Vi ønsker at prisen skal være gjenstand for både spenning, glede og ære. Og prisen er ment som en anerkjennelse fra Svelviksamfunnet, sa Askø.

Det ble Duncan Balcon som fikk en velfortjente Frivillighetspris for 2017. Balcon er opprinnelig fra England, men har bodd i godt over 40 år i Svelvik. I over ti år har han vært en aktiv bidragsyter på frivillighet.

 

Juryens begrunnelsen

  • Gir bort frivilligtimer så godt som hver eneste dag
  • Har i flere år brukt mye av sin tid på frivillighet
  • Er et stille og beskjedent menneske med stort hjerte
  • Er foreslått som kandidat flere ganger av forskjellige folk
  • Er en ja-mann som svært sjelden sier nei til oppdrag, som bidrar på mange forskjellige områder og er en ressurs for mange mennesker i Svelvik
  • Er på det 10-ende året som frivillig her ved Frivilligsentralen
  • Møter alle med vennlighet, respekt og glimt i øyet

Enten det er å følge til lege, eller hente og levere til forskjellige treff, eller stå i oppvasken på onsdagstreffene. Han er en racer på data og hjelper til med support til de som trenger det.

Duncan Balcon gleder oss med flotte foto, noe som blant annet har resultert i bokutgivelse hvor alt overskudd av salget går til aktiviteter eller prosjekter ved sentralen.

Duncan Balcon fikk et relieff laget av kunstner Marit Wiklund som et bevis på prisen.

- Det er utrolig mye bra engasjement og frivillig arbeid som skjer her i Svelvik og ved frivilligsentralen og dermed også mange gode kandidater til en frivillighetspris. Jeg synes det er veldig hyggelig at den første prisen i Svelvik gikk til Duncan. Han er en viktig bidragsyter på så mange forskjellige områder og en super fyr som sprer glede og humør til folk rundt seg. Vel fortjent, sier daglig leder Heidi Hansen.