Rådmann Gro Herheim har sagt opp sin stilling i Svelvik kommune. Hun tiltrer som prosjektrådmann/administrasjonssjef i Nordre Follo Kommune over sommeren.

Gro Herheim slutter i Svelvik kommuneGro Herheim har fått til mye sammen med folkevalgte og ansatte i Svelvik kommune.  I 2012 hadde Svelvik kommune en fart i tjenesteproduksjonen som ville tilsi et underskudd på 42 millioner kroner, i 2016 leverte kommunen et overskudd på 23,7 millioner.

Herheim begynte i Svelvik kommune i mars 2013. Hun har vært ansvarlig for å styre Svelvik gjennom en av norgeshistoriens største opphenting, hva økonomi gjelder, samtidig som kommunen har bedret en rekke tjenester.

Vi kan oppsummere de siste årene i Svelvik kommune på denne måten:

• Fra ulovlig drift til likvid drift
  • Fra 10 år med underskudd til fire år med solide overskudd
  • Flere får tjenester og vi leverer flere tjenester
  • Kommunebarometeret - fra plass 406 i 2013, til 131 i 2016
  • Store arealreserver

Og Herheim sier at:

• Resultater som dette kan ikke tvinges fram – de bygges i samarbeid med den enkelte medarbeider.
  • Resultater som dette kommer ikke av enighet – de bygges på gode debatter og tøffe prioriteringer.
  • Resultater som dette kan ingen skape alene – de bygges på vår samlede kompetanse og en sterk lojalitet til kommunestyrets vedtak.

Gro Herheim var også nominert som Årets kommuneprofil i 2016.

Foto: Kent Stian Håkonsen Svelviksposten