Landets mest omfattende teaterpriser ble delt ut i ettermiddag på Oslo Nye Teater. Rekyl som var nominert til hele tre priser gikk helt til topps i kategorien for beste audiovisuelle design. Det er Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen som har stått for videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i Rekyl.

Franzisca Aarflot, daglig leder av Fossekleiva kultursenter, tok initiativet til Rekyl. Hun har co- produsert, oversatt og regissert stykket, som blir satt opp i Fossekleiva i 29. september.

Rekyl

De to andre kategoriene som Rekyl var nominert i var årets forestilling og beste kvinnelige skuespiller med Line Heie Hallem som hovedrolleinnehaver. Konkurransen var stor og juryen har vurdert 173 norske produksjoner ved 60 institusjoner og kompanier over hele landet.

-   Bare det å bli nominert er en stor ære, sier daglig leder i Fossekleiva Franzisca Aarflot.

-   Jeg var i tvil om Rekyl skulle settes opp i Fossekleiva. Folk fra co-produksjon, som er Teater Innlandet og Nordland Teater, mente at dette stykket kler Fossekleiva så godt, at sånn ble det. 

Rekyl skal for første gang settes opp i Norge og Fossekleiva blir stedet. George Brant har skrevet stykket som er satt opp 60 steder rund om i verden og det ble første gang satt opp i 2013.

Om du er raskt ute kan du få se Rekyl i Fossekleiva 29. sept. Det er dessverre bare 62 plasser så her lønner det seg å være rask for å sikre seg en billett.