Ina Synøve Borseheim

Ett av målene til Ina Synøve Borsheim er å få til flere arrangement og aktiviteter i regi av biblioteket. Aller først har hun startet på en storstilt flytte- og ryddejobb.

-        For at nye bøker skal synes må vi rydde, sier den driftige konsulenten.

-        Blir det mindre bøker i Svelvik nå da? Spør vi.

-        Alle titler vi tar bort fra vår samling blir allikevel tilgjengelig ved at de kan bestilles. Bestiller du boken på www.drammensbiblioteket.no, noe jeg anbefaler, vil boken i de fleste tilfeller være tilgjengelig dagen etter, svarer Ina Synøve Borsheim.

Hun har også ansvaret for dugnaden med å flytte bøker fra hovedinngangen på rådhuset ned til underetasjen. Dette for at biblioteket skal samles på ett plan. Kulturskolen og biblioteket får samme inngang som er på langsiden av rådhuset. Bevegelseshemmede får på den måten en lettere adkomst.

Boksalg

Ryddingen betyr at det blir en god del bøker som blir lagt ut for salg. Følg med på Folkebibliotekets Facebookside. Prisene er lave og du kan få en klassiker eller en favoritt for bare kr 15.

Lengre åpningstider og rådgivning fra ByLab

Det vil skje endringer i åpningstidene etter påske. Planen er å utvide med én langdag i uka.  Bibliotekkonsulenten blir å treffe på ByLab annenhver torsdag og en lørdag i måneden. Her vil hun ha med bøker som kan lånes ut på stedet. Når alle detaljer for nye åpningstider er på plass vil det bli annonsert i Svelviksposten og på kommunens hjemmesider.

Biblioteksamarbeid

Drammen, Nedre Eiker og Svelvik bibliotekene har etablert et godt samarbeid. De har felles nettside www.drammensbiblioteket.no.

Drammensbiblioteket som har det faglige ansvaret for biblioteket i Svelvik.

Borsheims bakgrunn

Ina S. Borsheim er utdannet ved Universitetet i Oslo og OsloMet og har to bachelorgrader, én i bibliotek- og informasjonsvitenskap og én i litteraturvitenskap.

Hun har jobbet ved siden av studiene. Fra 2010 var hun ansatt på Tanum bokhandler på CC Vest. Det har gitt henne et godt innblikk i nyere litteratur og hun har lang erfaring med å anbefale bøker, noe leseglade i Svelvik nå kan dra nytte av. Det er viktig for henne å legge til at hun ikke bare anbefaler det hun liker selv, men at hun tar utgangspunkt i leserens ønsker.

-        Selv leser jeg mye forskjellig. Da jeg jobbet på Tanum ble det mye aktuelt stoff. Og ellers har jeg fordypet meg i antikkens litteratur. Men også Fjodor Dostojevskij er en favoritt, avslutter bibliotekkonsulenten.

Borsheim har også god erfaring som festivalarrangør. Hun er med på å arrangere Litterær hagefest på Løkken og Middelalderfestivalen, begge skjer i Tønsberg.