Flaggene skal til topps når Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kommer til Svelvik den 4. september. Svelvik blir første stopp på kronprinsparets Vestfoldtur.

Kronprinsparet Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.

• kl. 10:00 i Kirkeparken
  • kl. 11:30 på Batteriøya

De kongelige vil ankomme Svelvik med Kongeskipet «Norge». En sjalupp skal bringe dem inn til Dampskipsbrygga ved Kirkeparken der arrangementet starter klokka 10. På brygga får de en smakebit fra forestillingen «Den Gode Hensigt» før turen går til Svelvik opplærings- og aktivitetssenter (SOA).

Derfra går turen videre til Batteriøya. Fra scenen på Batteriøya blir det underholdning og taler, før kronprinsparet forlater Svelvik i sjaluppen som fører dem ut til kongeskipet. Underveis vil de kongelige få smake på frukt og bær fra Svelvik.

– Det blir med stolthet vi skal vise dem Svelvik og noe av det vi har å by på. Jeg regner med at mange svelvikinger ønsker å ta imot Kronprinsparet med båtene sine også, sier ordfører Andreas Muri.

Han oppfordrer derfor alle Svelvikinger til å heise flagget og slutte opp om Kronprinsparets besøk.

– Jeg er stolte av at medlemmer av kongehuset vil besøket lille Svelvik, og vi ønsker dem hjertelig velkommen. Det er god plass til publikum, så møt opp i god tid med flagg og godt humør, sier ordføreren.

Det blir relativt god tid for publikum til å forflytte seg fra Damskipsbrygga til Batteriøya. Men det er lurt for publikum på forhånd å tenke ut hvor de ønsker å møte de kongelige.

Publikum må være på plass i amfiet på Batteriøya kl. 11:30.

Ett av innslagene fra senen på Batteriøya er. Dansen som ble laget til innbyggerfesten i fjor. Se trinnene og sangen her. og her kan du se teksten til sangen.

Kronprinsparets besøk i Svelvik vil vare ett par timer før de drar videre på sin til Holmestrand, Åsgårdstrand, Færder og videre nedover i Vestfold. Fylkesbesøket avsluttes i Stavern.

Fylkesmannen i Vestfold og Svelvik kommune har jobbet sammen med Slottet om programmet.

Lenke til kart over stengte gater og parkering

Parkering og stengte veier

I området Kirkeparken, langs Storgaten og alle P-plassene foran gamle sentrumskolen, torget og Storgaten 88, skal det ikke være biler i tidsrommet kl. 08:00 - 12:00.

Veien blir sperret for gjennomkjøring fra Kirkegaten og ved Myhresgate i samme tidsrom. Det vil bli skiltet med P- forbudt. Veiene og P-plasser åpnes så snart arrangementet har forflyttet seg.
Se kart over stengte veier og parkering her.

Seile i kortesje

De kongelige ankommer med Kongeskipet «Norge». Har du båt og ønsker å seile i kortesje sammen med dem inn mot Svelvik?

Planen sier at de vil passere Batteriøya ca kl. 9 - 9:30. Vi ønsker at de skal bli møtt litt lenger ut i fjorden.

Redningsskøyta Elias vil være med i følget av småbåter.

Kongeskipet blir hilst med salutt da de passerer Batteriøya.

Da arrangementet er ferdig ca kl. 12 blir det anledning til å følge kortesje med Kongeskipet ut fjorden igjen.