14. og 15. september åpner kunstnerne Marit Wiklund, Kikki Hovland og Maria Benestad sine atelierer på Fossekleiva.

Illustrasjon ifm Kunst rett vest
Kollasj med bilder fra Kunst rett vest

Publikum vil se kunst på en annen måte enn ved tradisjonelle utstillinger. Her vises deler av prosessen alt fra unnfangelse til et ferdige kunstverk.  Kunstnerne står fritt til å dele det de mener er viktig. I år har Svelvik en liten del av Kunst rett vest arrangementet. Det er ikke mer enn to år siden Fossekleiva kultursenter hadde åpningen av Norges største regionale satsning på billedkunst og kunsthåndverk som Kunst rett vest er.

-        Vi forventer oss mange spennende møter med publikum og kunstnerne. Dette er en fin sjanse til å møte noen av de flotte kunstnerne våre her i Svelvik, sier daglig leder for Fossekleiva kultursenter – Franzisca Aarflot.

I tillegg til årets Kunst rett vest kunstnere, kan publikum også møte gjestekunstner Kevin Titzer fra USA. Har har skapt en leken interaktiv installasjon i Fossekleiva. Kevin Titzer har latt seg inspirere av stedet og her er mye å kjenne seg igjen i.

Atelierene og utstillingen på Fossekleiva vil være åpent:

• 14. og 15. september fra kl. 12:00 til 16:00

I tillegg vil Marit Wiklund og Kikki Hovland åpent i helgen:

• 21. og 22. september fra kl. 12:00 til 15:00

I år er der det Henie Onstad Kunstsenter i Bærum som er vertskap for fellesutstillingen. Det skjer den 12. september kl. 19:00. Kunst rett vest er en årlig kunstrunde hvor juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Vestregionen inviterer publikum til sine atelierer og verksteder. Samtidig vises en fellesutstilling der hver kunstner bidrar med ett verk.

Fargerike kunstnere

Svelvik kunstnerne Marit Wiklund og Kikki Hovland har atelierer på Fossekleiva, mens Maria Benestad til daglig er å se i Sande, men hun stiller ut ved Fossekleiva kultursenter i forbindelse med årets Kunst rett vest. Alle tre har hatt separatutstillinger og er kjøpt inn av institusjoner og samfunnsaktører. Dette er tre kunstnere med bred erfaring, og med hvert sitt uttrykk.