Et enstemmig kommunestyre tilbyr Leif-Arne Steingrimsen (48) stillingen som ny rådmann i Svelvik kommune. Han har vært assisterende rådmann de fire siste årene og tar over roret etter Gro Herheim.

Ny Rådmann Leif-Arne Steingrimsen

Leif-Arne Steingrimsen kjenner Svelvik, de ansatte, politikere og kommunen godt. Han begynte i september 2010 som økonomisjef, og har den siste tiden vært leder for Svelvikhuset og NAV i tillegg til å være assisterende rådmann.

- Hva er din visjon for Svelvik kommune framover?

- Politikken og ambisjonene for Svelvik kommune er lagt og det viktigste nå er å legge til rette for at kommunestyrets vedtak gjennomføres. Og de neste to og et halvt årene er det viktig at Svelvik klarer å sette sitt preg på den nye kommunen i Drammensregionen og jeg gleder meg til å jobbe sammen med ansatte og kommunestyret om denne viktige oppgaven. Min visjon vil være å fortsette det gode arbeidet som er gjort i Svelvik kommune de siste årene og forsterke den gode utviklingen som Svelvik er inne i.

Den nye rådmannen bor på Konnerud, er gift og har to barn. Han er utdannet økonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt og fra Universitetet i Oslo med statsvitenskap og Nord-Amerikakunnskap i fagkretsen.

Med 13 år i Oslo kommune, før han kom til Svelvik, har Steingrimsen bred erfaring fra kommunal sektor.

Steingrimsen har vokst opp i Solbergelva i Nedre Eiker og har en aktiv idrettskarriere bak seg. To NM-gull har det blitt, ett sammen med lagkamerater i Drafn bandy og ett i militær-NM i fotball.

Fritiden bruker han til å følge opp barna på 11 og 14 år på håndball- og fotballbanen, i tillegg til at han selv er glad i å spille golf med kompiser. Av trening ellers blir det løping som ligger hans hjerte nærmest og han er en stolte gjennomfører av 2 helmaraton og 2 halvmaraton.

Steingrimsen tiltrer stillingen 1. september 2017.