Parken ved Svelvik sykehjem ble offisielt åpnet fredag. Rundt 80 store og små fant veien til det nye området som er opparbeidet ved Svelvik sykehjem.

Ordfører Andreas Muri klippet snoren og erklærte området for offisielt åpnet.

Barna og seniorene smilte om kapp med sola, og med kaffe i koppen og boller og saft til barna så ble det en riktig fin markering.  

-          Her viskes generasjonskløften ut, sa en stolt prosjektleder i INP Nina Åshaug.

Dette området har blitt brukt til lek gjennom flere generasjoner. Nå skal beboere på sykehjemmet få ta del i Lunden, og oppleve naturen på nært hold.

-          Vi skal heller ikke se bort fra at småbarnsforeldre legger søndagsturen sin hit, fortsetter Åshaug.

Lek

Barna tok de nye natur-lekeapparatene i bruk med en gang. Noen var raske med å klatre til topps på klatrepyramide, mens andre hoppet på ett ben på balansestokkene. To apparater så langt, men vi skal ikke se bort fra at det kan komme flere.

-          En av våre ansatte har tatt fagprøve i anleggsgartnerfaget på dette prosjektet. Han besto prøven med glans, sier Nina Åshaug.

 

Knemsbekken er en del av opplevelsen

Prosjektet startet i 2018, og våren 2019 ble siste finishen på verket lagt.

Deler av området er flatt og belagt med belegningsstein.  Det er laget en sti som omkranser plattingen. Her er det fint å bevege seg om noen er dårlig til beins, eller om en benytter rullator eller rullestol.

Knemsbekken er en del av opplevelsen, og den slynger seg fint gjennom terrenget sammen med en gruslagt vei som gjør spaserturen enklere.

Vegetasjonen mellom områdene er ryddet slik at du kan både høre og se bekken når du sitter i det øverste området.

Tidligere hadde barna en bålplass ved Knemsbekken. Den er nå oppgradert med gapahuk og bålpanne. Området er mye brukt av Tømmerås skole som turområde, og tursti har det også blitt til glede for både elever og andre som ønsker å lære litt mer om naturen.  

 

Eikveiens venner

Eikveiens venner er en gjeng med frivillige som i mange år har hatt en venneforening som holde uteområdet fint. De luker og klipper plenen og tar i et tak der det trengs.

-          De har jobbet med vedlikehold uteområdet i mange år og er uvurderlige, avslutter prosjektlederen.

Lunden er åpnet