Ordningen med nattbuss hjem fra Drammen, som ble startet opp ifm julebordsesongen, er nå utvidet til en prøveperiode på 6 måneder.

Svelvik kommune har i år valgt å gi innbyggerne mulighet til kollektiv hjemkomst for dem som er sent på byen i helgene.

- Vi håper at tilbudet blir benyttet sier kommunalsjef Ulf Kareliusson.

Han har ansvaret for å følge opp vedtaket som politikerne har gjort for å utvide busstilbudet natterstid i den travleste delen av «utesesongen». I kommunestyremøte den 12. des. ble det vedtatt at prøveperioden skulle være på seks måneder.

- Kommunens politikere ønsker å gi et utvidet busstilbud i helgene. Nattbuss er en del av den kommunale handlingsplanen der politiske ord og vedtak blir til praktisk handling for innbyggerne.

Saken fortsetter under bildet.

Nattbuss fra Drammen

BILDE: Kommunalsjef Ulf Kareliusson forteller at det blir nattbuss fra Drammen ifm julebordsesongen.

Utvidet ruteplan

Ordningen er ment å sikre kommunens innbyggere en trygg, kollektiv og trafikksikker hjemkomst i helgene.

- Vi er innstilt på at ordningen vil koste kommunen litt, men det er en del av en velferd for kommunens innbyggere, og vi har stilt noen tusen kroner i garanti slik at Unibuss kan forlenge rutetilbudet utover normal ruteplan fredager og lørdager, sier Kareliusson.

To avganger

Unibuss har tidligere kjørt nattbuss mellom Svelvik og Drammen. Erfaringen selskapet har fra den tiden er at det ikke er belegg for en slik ordning på fast basis. Selskapet kjører derfor nattbuss kun når det er spesielle arrangementer i Svelvik eller Drammen, men nå har altså kommunestyret vedtatt at ordningen skal vare i en prøveperiode på 6 mnd.

Unibuss har satt opp avgang fra Drammen til Svelvik kl. 1.15 og 3.15.  Bussen kjører oppom Mariås på begge turer og vil ende opp med siste stopp ved Berger kafé.

Svelvik kommune har overlatt UNI-buss å fastsette billettpris og selge billetter. På den måten blir det en nattutvidelse av eksisterende tilbud – ikke et helt nytt og selvstendig busstilbud.

- Prisen blir 100 kroner uansett hvor passasjerene velger å gå av, sier Roy Klausen busselskapets stasjonsleder i Nordre Vestfold.