Med unntak av noen få år har Svelvik sentrum vært prydet av skulpturer i sommermånedene. Dette har vært en fin tradisjon som startet i 1995. Årets skulpturer er på plass i bybildet.

Skulpturene eies av Norsk Billedhoggerforening og leies ut til Svelvik kommune. Skulpturlauget i Svelvik består av representanter fra næringslivet i byen.

Skulpturlauget 2019:

• JM Bil AS
  • Homannsberget Camping
  • Fitnessplanet
  • Juve pukkverk
  • Kiwi Bjørnstad
  • Jensen Eiendom
  • Svelvik Næringsråd

En stor takk for rause bidrag.

Det vi kaller bær

Tilbakemeldinger kommunen har fått opp gjennom årene viser at sommerutstillingen er noe folk ønsker velkommen. Om sommeren legger turister turen til Svelvik for å se på kunstverkene.

-   Vi synes årets utstilling er spesielt fin.  Kunstverket «Det vi kaller bær» av Barbro Raen Thomassen, som er utplasser i Lallaparken, håper vi kan være til glede for små og store, sier Anne Gry Mandt Pettersen, Svelvik kommunes utplasseringsansvarlig.

Bildet viser: Det vi kaller bær av Barbro Raen Thomassen. Teknikk, diabas.

Lallaparken oppgraderes i år. Det er 130 år siden Lalla Carlsen ble født, og det skal markeres i august.

I år er kunstnerne:

Kristin Wexelsen Goksøyr med to bidrag, Solveyg Schafferer, Olav Orud, Annasif Døhlen og Barbro Raen Thomassen.

Bildet viser: Stille kraft av Kjersti Wexelsen Goksøyr. Laget i bronse.

Hardt vær

Bildet viser: Hardt vær av Solveyg Schafferer. Laget i bronse.

Ballen

Bildet viser: Ballen av Olav Orud. Skulpturen er laget i bronse

søsken

Bildet viser, Søsken av Annasif Døhlen. Laget i bronse.

Bildet viser: In itself av Kristin Wexelsen Goksøyr. Teknikk, diabas.