Mandag fikk elevene på 4. trinn på Tangen skole storfint besøk av selveste ordføreren og rådmannen. Hakk i hælene på disse to fulgte også flere politikere, tillitsvalgte og ledere for oppvekst og utdanning i kommunen. Alle ville vite hvordan elevene jobbet på de nye læringsbrettene.

Ekstra midler til læringsbrett

Kommunestyret har bevilget investeringsmidler for 2018 - 19, slik at elevene i Svelvikskolen skal få hver sin digitale enhet. Elevene på 1. - 4. trinn var de første i kommunen som fikk nye læringsbrett, og de har brukt tiden siden nyttår til å lære seg mange nye ting.

Fra læreboka til læringsbrett

Da gjestene entret klasserommet hadde klassen undervisning om da Jesus og disiplene spiste det siste måltid med disiplene. Elevene hadde brukt læreboka og nettet til å finne opplysninger. Nå skulle de bruke læringsbrettet til å produsere tekst og bilder som dokumentasjon på hva de hadde lært. Elevene var godt i gang med arbeidet. Noen hadde skrevet en tekst om hva de hadde lært, mens andre hadde lest inn tekst og lagt denne som opptak ved siden av bildene.

Imponerte gjester

Det var ingen tvil om at gjestene var imponerte over hva de så. Fra at elevene var nybegynnere på læringsbrettet i januar, hadde de nå lært å bruke flere apper der dokumenterte kunnskapen på ulike måter. Da ordføreren spurte elevene om hva som var forskjellen på et læringsbrett og en Ipad, svarte en av guttene kjekt – «På læringsbrettet lærer vi jo noe, mens vi spiller og surfer mest på Ipadden da!»

Saken fortsetter under bildet.

Elever ved Tangen skole fikk besøk av rådmann og ordførerBilde: Rådmannen, Leif-Arne Steingrimsen lar seg imponerer over hva elevene får til.

Jesus og disiplene ble til film

Ei av jentene i klassen fikk vise frem på den digitale tavla hva hun hadde laget. Bilde av Jesus og disiplene hadde fått sin plass i dokumentet, sammen med blant annet palmeblader, vin og skinke. Sammen med bildene hadde hun lest inn en tekst som fortalte litt om historien. Når lydopptaket ble avspilt, beveget både blader og skinke seg ut i fra hvordan historien forløp. Det ble nesten som å se en film av det siste måltidet.