Svelvik strålte, og kronprinsparet strålte tilbake. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit innledet sitt Vestfoldbesøk tirsdag i Svelvik.

- Svelvik er et fint sted. Men ekstra fint fordi menneskene som bor her er så fine, sa ordfører Andreas Muri i sin tale til kronprinsparet på Batteriøya. 

Da Kongeskipet kom inn Strømmen ble det saluttert med 21 skudd fra de gamle kanonene. Medlemmer av batteriøyas venner var ikledd uniformer og gjorde æreshonnør i det Kongeskipet gled forbi.

Møtet med kronprinsparet ble mer enn et møte mellom tronarvingen og den nordligste byen i fylket.  Det ble et møte mellom mennesker. Fra kronprinsparet gikk i land ved Damskipskaia rett etter klokka ti, til de ble forlot Batteriøya handlet Svelvikbesøket om møte mellom mennesker.

Saken fortsetter under bildet.

Blomsterbarna venter

Bilde: Theodor Tønnesen og Marthe Elton venter spent på Kronprinsparet. 

Kronprinsparet fikk mange smakebiter i Svelvik. Både gjennom utdrag fra «Den gode hensikt», fra frukt- og bærhøsten i kommunen og på Batteriøya i form av et sammensatt program, ledet av konfransierene Elise Ebbestad Kaasa, og Henrik Karlsen Hamre.

Allerede da de gikk i land og ble møtte av de to blomsterbarna Theodor Tønnesen og Marthe Elton viste de kongelige gjestene at det er menneskene på stedet de bryr seg om. De våget nærhet og tilstedeværelse noe alle som fulgte dem fikk med seg – og satte pris på.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit gjorde menneskene i Svelvik viktigere enn selve stedet, og uttrykte underveis oppriktig glede over møtet med folket og stedet. Både gammel og ung fikk underveis prat med de kongelige, noe begge parter synes å sette pris på.

-   Jeg er glad for at vi nå har blitt kjent med denne delen av Vestfold, med noen av innbyggerne og med det som produseres her, sa kronprins Haakon i sin tale på Batteriøya

Kronprinsparet tok seg god tid til å hilse på folket!

Bilde: Kronprinsparet tok seg god til til å hilse på barna.

 

Konfransierer

Bilde: Konferansierer Elise Ebbestad Kaasa og Henrik Karlsen Hamre med ordfører Andreas Muri i imidten. 

Foto: Nils Maudal og Ann-Mari Amundsen

Kronprinsparets besøk i Svelvik 4. september