Over 11.000 besøk i 2017, mer enn dobbelt så mange har funnet veien til Fossekleiva, sammenlignet med 2016.

Blant årets høydepunkter kan nevnes “Buicken” (Saabye Christensen, Reiersrud m.fl.), sommerens sanserom for barn, åpningen av Kunst rett vest, Pickled Image  og “Coulrophobia” under Figur i Fossekleiva og Mørketidsfest.

Fossekleiva kultursenter og Berger museum satte igang ny produksjon av Bergerpledd, og Café Jebsen har fått nye drivere - til stor glede for publikum.

 

Sesongen åpnet 17. juni med utstillingen “Produksjon!” – stedsspesifikke verk innen et bredt genrespekter, kuratert av kultursenteret. I utstillingen ble det holdt en rekke konserter og artist talks, samt kunstverksteder for barn – Fossekleiva for kids.

KunstCamp for unge, nordiske kunstnere mellom 18 og 25 år ble avholdt for andre året på rad i august, med deltakere fra Danmark og Norge.

 Eva Hopp

BILDET: Eva Hopp sin installasjon. Med Fossekleiva kultursenter som speiler seg i dammen.

Fossekleiva kultursenter var vertskap for årets fellesutstilling Kunst rett vest, der mange kunstnere hadde latt seg inspirere av lokal historie og natur. Utstillingen inkluderte bl.a. 14 stedsspesifikke uteverk. Svelvik kommune har kjøpt inn ett av disse.

Figur i Fossekleiva (FiF) – internasjonal figurteaterfestival, ble avholdt for andre gang i oktober, med en rekke forestillinger for både barn og voksne. For mange ble “Coulrophobia” med Pickled Image en uforglemmelig opplevelse, blant flere høydepunkter.

Novemberprosjektet var årets nyskaping og vil bli en årlig begivenhet. Iår var det temaet Gjenbruk som ble belyst gjennom utstillinger, foredrag, forestilling, verksteder og opplevelser.

Fossekleiva kultursenter, Berger museum og lokale kunstnere gikk sammen om å ta opp igjen den tidligere tradisjonen med Mørketidsfest siste søndag i November – noe som var svært populært.

I løpet av vårhalvåret 2017 var Fossekleiva stengt p.g.a. bla. installasjon av varme og ventilasjon i lokalene. Nå er det varmt hele året, og vi går inn i helårsdrift.

Sanserom

Bilde: Fra åpningen av Fossekleiva kultursenter 17. juni 2017

Fossekleiva kultursenter og Berger museum holder åpent søndager kl.12-16 fra og med 21.januar og ut april. I tillegg vil det komme enkeltarrangementer – konserter m.m.

Café Jebsen holder åpent tirsdag - søndag kl. 11:00 - 19:00 fra 2. januar.