Hva skal skje:

6 grupper med 6 barn og alle får ca 20 minutter på hver av de seks stasjonene:

1. BBC Micro:bit

Micro:bit er en programmerbar mikrodatamaskin som er laget spesielt for å gjør det enkelt for barn og unge til å komme i gang med programmering. I England har myndighetene innført programmering som et obligatorisk fag, og 1 million barn har fått en Micro:bit av BBC. Den er enkel å programmere, og man kan lage alt fra roboter til musikkinstrumenter med den.

2. Roboter

mBot er en programmerbar robotbil som man kan styres med en fjernkontroll. Den har flere sensorer som kan programmeres slik at den ikke krasjer, eller programmeres til å følge en linje.
Dash og dot er roboter som kan lage lyder, lytte, dreie og kjøre og har mange sensorer. Her kan man leke seg til kunnskaper i logisk tenkning, sekvenser, samarbeid, kommunikasjon mm

3. Bee-bot gulvrobot

Disse små gulvrobotene med knapper på ryggen er laget for å lære de grunnleggende begrepene og metodene vi bruker for å programmere på en morsom måte.

4. Lag animasjonsfilm

Lag en animasjonsfilm med figurer. Vi bruker Padcaster som er en ramme som er tilpasset iPad. Appen vi bruker er iStopmotion.

5. Kodestudio

Få en smakebit på grunnleggende programmering gjennom et enkelt kodespråk som heter Scratch. Scrathc er enkelt, men avansert. Her kan man ganske raskt lære seg å lage egne spill for eksempel.

6. Osmo

Ved å kombinere fysisk og digital virkelighet gir dette muligheter for en helt ny interaktiv, og veldig artig måte å lære på. Du får øvet på logisk tenkning, sekvenser og kreativiteten din blir satt på prøve.

Knapp påmelding

Kontaktinfo. Sommersnacks

Benytt elektronisk påmelding.

For annen kontakt:

Telefon:  33 78 01 00 / 412 01 276