Gå til innhold

Om Svelvik

Velkommen til Svelvik, Vestfolds nordligste sørlands-by - ca 50 minutter fra Oslo. Svelvik kommune - som i 1998 fikk tilbake sin bystatus - smyger seg langs Drammensfjorden, fra Berger i sør til Nesbygda i nord. Det bor 6.500 mennesker i Svelvik

Utenom tettstedene ligger gårdene med åkerland og store frukthager. Bakenfor finner vi skogkledde åser med små og store tjern.

Svelvik sentrum er et lite tettsted med små og trange gater. Grønne lunger finnes flere steder, hvor Lallaparken kanskje er mest kjent med statuen av revyskuespilleren Lalla Carlsen. I sentrum finner vi Svelvik museum og vår praktfulle Svelvik kirke, begge steder vel verdt et besøk.

Med kystlinje langs hele kommunen, er det et yrende badeliv hele sommeren. Tangen Fjordpark i Nesbygda kan tilby en flott badestrand med mulighet for å spille strandvolleyball. Gode fiskemuligheter finnes overalt, men spesielt kan nevnes Batteriøya - en perle for de som ønsker å bevege seg på historisk grunn i nær tilknytning til natur og sjø. Stedet er også egnet for bevegelseshemmede. 

Grunnane Naturreservat ble opprettet i 1981, et viktig våtmarksområde som skal verne om et rikt og interessant fugleliv, vegetasjonen og annet dyreliv som er naturlig knyttet til området.  Kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik hvor det er mulig å ta Kyststi-ferja over til Hurumlandet.

Vi har mye å være stolt av i Svelvik, og vil med glede vise dere alt sammen!

0 ledige stillinger
Publisert18.08.2009 12:30
Sist endret13.04.2016 10:23

Kontaktinformasjon

Webredaktør: