Gå til innhold

Om Svelvik

Velkommen til Svelvik, Norges nordligste sørlandsby.

Kommer du inn i kommunen fra Nesbygda i nord eller fra Berger i syd ser du kystlinjen som smyger seg langs landet.  Og den trygge skogen ligger bak. I mellom alt dette finner du åkerland og store frukthager. Har du ikke opplevd blomstringstiden i Svelvik? Ja, da må du ta deg en tur. Det bor ca 6600 innbyggere i Svelvik.

Svelvik sentrum er et lite tettsted med små og trange gater. Grønne lunger finnes flere steder, hvor Lallaparken kanskje er mest kjent med statuen av revyskuespilleren Lalla Carlsen. I sentrum finner vi Svelvik museum og vår praktfulle Svelvik kirke, begge steder vel verdt et besøk.

Med kystlinje langs hele kommunen, er det et yrende badeliv hele sommeren. Tangen Fjordpark i Nesbygda kan tilby en flott badestrand med mulighet for å spille strandvolleyball. Gode fiskemuligheter finnes overalt, men spesielt kan nevnes Batteriøya - en perle for de som ønsker å bevege seg på historisk grunn i nær tilknytning til natur og sjø. Stedet er også egnet for bevegelseshemmede. 

Grunnane Naturreservat ble opprettet i 1981, et viktig våtmarksområde som skal verne om et rikt og interessant fugleliv, vegetasjonen og annet dyreliv som er naturlig knyttet til området.  Kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik hvor det er mulig å ta Kyststi-ferja over til Hurumlandet.

Vi har mye å være stolt av i Svelvik, og vil med glede vise dere alt sammen!

0 ledige stillinger
Publisert18.08.2009 12:30
Sist endret08.08.2016 10:26

Kontaktinformasjon

Webredaktør: Ann-Mari Amundsen